Lezing van Tim&Ramon.

In die dagen was het koud, maar droog in het land.

Jozef en Maria hadden al een flink eind gelopen, maar de gele M leek niet dichter bij te komen. Ondanks het feit dat Maria hoogzwanger was (en Jozef al 3x in de poep was getrapt), besloten ze niet op te geven. De drang om uit te zoeken waarheen de weg leidde – en waarvoor – was te groot.

Uiteindelijk bereikten ze het beloofde pand. Ze troffen daar een man met een rode pruik die hen een hand gaf. Ook waren er 2 rendieren. Eén van de rendieren had een eigenaardig rode neus. Iets was Jozef vreemd vond, want er was geen druppel alcohol in de buurt. Wel heel veel cola. En smakelijke burgers, die echter maar korte tijd voldoening gaven.

De man met de pruik sprak, op de buik van Maria wijzende: “wie is de vader van dit kind”. Maria haalde haar schouders op. “Weet ik veel,” zei ze “ik weet van niks”. Jozef deed er het zwijgen toe. Ronald, zo heette de man, vroeg niet door.

Nadat het kind geboren was, legden zij het in de ballenbak. De gele M leek feller te schijnen dan eerder. Maar dat kon ook komen doordat het inmiddels donker geworden was. Korte tijd later verscheen er een verlaagde Volkswagen Golf GTI 1.8 20 V Turbo. De 3 inzittenden, een Aziaat, een wat oudere Bredanaar en een Ethiopiër, brachten het kind -na een korte, maar felle discussie met Jozef- speelgoed uit de nieuwe Disney™/Pixar™ animatiefilm Bee Movie™. En een kerstbal.

Zo staat het geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *