Een schande!

Ola peoples,

Het is wat in radioland. Alles draait om sex, macht en geld. Dat geldt natuurlijk overal, maar de mediawereld maakt het wel erg bont! Hoe dat zo? Nou: let op…

Stadsradio Breda heeft sinds enkele jaren de meest besproken radioshow op de lokale radio in huis: Tim&Ramon’s Süpersjooow. Deze jongens nemen het statement “slechte publiciteit bestaat niet” wel heel erg letterlijk. De ene week loopt de show werkelijk over van de kutmuziek, de andere week schreeuwen ze mengtafel aan gort, maar bovenal loopt het duo week-in-week-uit ongeïnspireerd de ECI-norm (of hoe heet dat ding) aan de spreekwoordelijke laars te lappen.

En nu zijn ze helemaal gek geworden.

Zoals je misschien weet, legt de gemeente Breda ieder jaar een flinke zak geld op tafel om de lokale radio te ondersteunen. Lokale radio die bedoeld is om de lokale burgers te informeren over lokale nieuwsfeiten (bingo’s, ontruimingen, beurzen, verkiezingen, etc.). Ook Tim&Ramon eten lekker mee uit deze pot. Eerlijk zullen we alles delen nietwaar?

Echter, ze brengen vervolgens doodleuk nieuws over Britney, Lindsey, Amy, Jessica, Paris, en ga zo maar door. Allemaal mensen die vast ergens wonen. Maar niet in Breda!

En: dit nieuws komt rechtstreeks van het wereldwijde web (behalve het nieuws over Britney dan, want dat komt rechtstreeks van Britney).

Waar blijft die taxpoet dan?

Nou, en dit is eigenlijk mijn punt, dat geld wordt sinds deze maand door de heren gebruikt om een kantoor te huren in hartje Amsterdam. Want “daar gebeurt het, dus daar moeten we zijn”.

Om lokaal nieuws over Breda te verzamelen? I think not!

Allemaal goed en wel, maar het resultaat is dat de producer van Tim&Ramon’s Süpersjooow (that’s me) iedere dinsdag dat godvergeten teringeind naar Amsterdam moet afleggen voor de wekelijkse redactiemeeting. Da’s 2,5 uur heen en… jawel: 2,5 uur terug!

En wie betaalt al die treinkaartjes? Je raadt het al… Want dan ineens is de pot leeg. Opgedronken door Tim&Ramon. Een schandelijk misbruik van publieke middelen is het.

Dat dus!

Grtz, Johan

ps. Komende zaterdag om 16:00, live vanuit de studio in Breda, Tim&Ramon’s Süpersjooow…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *